Kostpolitik på Base4000

Kosten har en høj prioritet på vores skole.
Vi stræber efter i år 2009 at kunne servere morgenmad og frokost til alle skolens elever og personale.

Vi serverer sund, spændende og varieret kost som gerne repræsenterer alle verdenshjørner.
Maden skal se indbydende ud og afspejle årets gang - både med hensyn til sæson og højtider.

Vi inddrager så vidt muligt eleverne i menuplanlægningen.
Der udarbejdes madplan for en måned af gangen.
Listen ophænges så alle elever kan se, hvad de skal spise.
Til morgenmaden serveres mælk, kaffe og the, mens der er vand til frokost.
Der serveres varm mad til frokost, hvortil der altid er en salat og hjemmebagt brød.

Vi tilstræber på sigt, at al maden bliver tilberedt af økologiske råvarer.
Om sommeren køber vi så vidt muligt vores grøntsager fra det økologiske gartneri Grennesminde.
Ellers handler vi lokalt.

Det skal være trygt og rart at indtage måltider i kantinen, og der skal være god tid til at spise.
Alle elever og personalet har for så vidt faste pladser. Dette bidrager til tryghed i fællesskabet.

Vi serverer morgenmad i tidsrummet 7:30-8:15. Frokost er klokken 12.00-12:45.

Køkkenet er et undervisningskøkken, som har 20-24 elever i alderen 15-25 år.

Vi er faguddannet personale og underlagt alle gældende regler med hensyn til egenkontrol
og tilsyn af
Bedriftssundhedstjenesten (BST).

Alle elever over 18 år sendes på et amu kursus i levnedsmiddelhygiejne.

Ansatte i køkkenet:
Vibeke Andersen, køkkenleder. Ansat april 2000.
Piether Thomsen, kok. Ansat 2010.
Jeanette Hechmann, køkkenassistent. Ansat juni 2004.

Skolens øvrige elever og personaler kan altid komme med nye ideer og tiltag samt ris og ros til køkkenet. Vi tilbereder altid mad til skolens arrangementer og bestyrelsesmøder. Vi kan også levere mad ud af huset.

Kostpolitikken revideres en gang årligt.